fbpx

Újabb sikeres akvizíciót hajtott végre a Bravogroup

Az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs vállalatcsoport lezárta a Setech Flotta Kft. akvizícióját, amivel tovább erősítette jelenlétét a magyar útdíjpiacon.

Május végén Magyarország egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében érdekeltségébe került a flottakövetéssel és útdíjbevallással foglalkozó Setech Flotta Kft. többségi tulajdona.

Az akvizíció célja, hogy a Bravogroup tovább erősítse szerepét a magyar útdíjpiacon. Gönci Ádám, a Bravogrouphoz tartozó Kupon Portfolio Kft. ügyvezetője elmondta: „Vállalatcsoportunk több, mint 10 éve aktív és meghatározó szereplője a magyarországi útdíjpiacnak az elektronikus egyenlegfeltöltés  szolgáltatás nyújtásával. A Setech Flotta csatlakozásával új, komplex és nagy hozzáadott értékű terméket leszünk képesek létrehozni, amely vonzó lesz a piaci szereplők számára.”

A fuvarozók és a magánfelhasználók a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) felé kötelesek téríteni az útdíjat, amely éves szinten 300 milliárd forintos piacot jelent. Ennek az útdíjfizetési ökoszisztémának a szereplői az úgynevezett bevallási közreműködők, akik saját fejlesztésű, akkreditált informatikai rendszereik és GPS eszközeik segítségével szolgáltatnak adatot a befizetendő útdíj meghatározásához. A Setech Flotta több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és erre a tudásra építve a Bravogroup Holding tovább erősítheti jelenlétét ezen a piacon.

Az akvizicíót követően a Setech Flotta Kft. irányítását a korábbi menedzsment és a Bravogroup közösen végzi, a napi működést továbbra is az eddigi csapat látja el.

Lakatos István, a Bravogroup vezérigazgatója a tranzakció kapcsán még hozzátette: „A Bravogroup növekedési stratégiája a kezdetek óta arra épült, hogy a cég olyan iparágákban terjeszkedjen, amelyek megfelelő növekedési potenciállal rendelkeznek – mint a 80-as, 90-es években az informatika, majd később a mobiltelefónia. A mostani portfolióbővítés is ezta  célt szolgálja.”

 

Bravogroup Holdingról: 

A Bravogroup Holding Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalkozása. A vállalatcsoport gyökerei 1981-ig nyúlnak vissza, a tevékenységi kör és a vezetői réteg 1992-től folyamatosan bővült. A cégcsoport nettó árbevétele 100 milliárd forint, a tagvállalatok irodatechnikai-, telekommunikációs-, informatikai- és energetikai területen forgalmaznak termékeket, valósítanak meg projekteket, illetve nyújtanak szolgáltatásokat. 

Oszd meg ezt a hÍrt!

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Megszakítás