fbpx

Jelentős napenergia céggel bővült a Bravogroup portfóliója

November 18-án Magyarország egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében 50%-os tulajdonrészt vásárolt a miskolci székhelyű PV Napenergia Kft.-ben. A cég jelentős szereplő a lakossági-, vállalati-, valamint a naperőmű piacon, továbbá az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalmazója. 

Szórádi Bence, a Bravogroup üzletfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy a közel 100 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező cégcsoport az irodatechnika, a számítástechnika és a mobilkommunikáció mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetbarát energetikai megoldásokra.

„Ahogy az elmúlt évtizedekben a számítástechnika és a mobilkommunikáció felfutását követhettük figyelemmel, úgy napjainkban az energiahatékonysági és környezetvédelmi kérdések kapnak egyre nagyobb súlyt a gazdaság és a társadalom egyre több területén. A Bravogroup vezetése mindig is hitt a vertikális integrációban, és a csoporton belüli szinergiákban. Azt gondoljuk, hogy ebben a komplex világban egy olyan sokoldalú cég tud legjobban érvényesülni, amely a szabályozástól, az engedélyezésen át a tervezési, megvalósítási, üzemeltetési feladatokig mindenben integrálni képes az IT tudást és a közép- és nagyfeszültség ismeretet. A Bravogroup Holding 2016-ban az energiahatékony LED-es világítási megoldásokat kínáló JCQ Hungary Kft. (azóta már Bravolight Kft.) akvizíciójával nyitott a környezetbarát energetikai iparág irányába. Ezt az utat kívánjuk tovább folytatni a napenergia piac jelentős szereplőjének tekinthető PV Napenergia Kft.-ben szerzett érdekeltségünkkel. A csatlakozásnak köszönhetően jelentősen erősíthetjük jelenlétünket a dinamikusan fejlődő Miskolc-Debrecen tengelyen is. Hiszünk abban, hogy ez a fiatal és motivált csapat a Bravogroup stabil hátterének segítségével jelentősen tudja növelni piaci részesedését”

 – mondta el Szórádi Bence.

Nagy Bálint, a PV Napenergia gazdasági ügyvezetője és tulajdonosa kifejtette: „A Bravogroup Holdinghoz történő kapcsolódásunk egy mérföldkő a cégünk életében. Egy kiváló lehetőség arra, hogy a Bravogroup tapasztalatát és rendszerszintű hatékony üzleti működését a PV Napenergia innovatív lendületével egyesítsük, és így valósítsuk meg küldetésünket, a megújuló energia hasznosításának folyamatos fejlesztését, és a családokhoz, cégekhez, vagy éppen beruházókhoz való eljuttatását.

A PV Napenergia Kft. napi működését továbbra is a jelenlegi vezetés irányítja. A vállalat a projektek felmérésétől a megvalósításáig, vagy akár finanszírozásáig nyújt ügyfeleinek komplex energetikai szolgáltatásokat és termékeket, immáron felhasználva a Bravogroup 15 éves tapasztalatát is a megtakarítás-alapú, ESCO finanszírozási modell alkalmazásában, köszönhetően a Bravogroup energetikai tagvállalatának, a SAVEsco-nak. 

A Bravogroup Holdingról:

A Bravogroup Holding Magyarország egyik legnagyobb magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalkozása. A vállalatcsoport gyökerei 1981-ig nyúlnak vissza, a szélesebb tevékenységi kör és a vezetői réteg 1992-től folyamatosan bővült, a jelenlegi tulajdonosi struktúra a 2000-es években alakult ki. Nettó árbevétele mintegy 100 milliárd forint, a cégcsoport tagjai irodatechnikai-, telekommunikációs-, informatikai- és energetikai termékeket forgalmaznak, projekteket valósítanak meg, illetve szolgáltatásokat nyújtanak. 

A PV Napenergiáról:

A PV Napenergia 2013-óta telepít napelemes rendszereket Magyarországon. Már a kezdetektől cégek és közintézmények számára kínálták kivitelezői szolgáltatásukat. A gazdaságfejlesztő Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően számos ipari és mezőgazdasági cég igényeit ismerték meg a megújuló energia területén. Ezzel és egyéb ágazatban szerzett ismeretek, valamint tapasztalatok alapján fejlesztették ki üzleti célú napenergia hasznosítási szolgáltatásukat, amellyel a gazdaság szereplőinek segítenek nem csak a környezetbarát tiszta energiaforráshoz való hozzáférésben, hanem a villamosenergia költségek optimalizálásában is. 2018-tól az AEG szolártermékeinek forgalmazásával az ismert német márka iparági sikereiben vállalnak szerepet és építenek szinergiákat a hasonló gondolkodású innovatív telepítő cégekkel együttműködve. 

Oszd meg ezt a hÍrt!

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Megszakítás